Expositie in de kluis

Expositie in de kluis

Exposeren in de Kluis

Bij Lokaal72 kan je kosteloos gebruik maken van een expositieruimte. Veel gebruikt door studenten van ArtEZ tijdens schouw, maar zeker ook beschikbaar voor beeldende kunst en uitvoeringen. Loop gerust binnen om een kijkje te nemen, of stuur een mail naar info@lokaal72.nl.

De “kluis” is een echte kluis waar van oorsprong het archief werd bewaard. Deze vierkante ruimte wordt nog steeds met een echte kluisdeur afgesloten. De ruimte is geheel wit om mee te beginnen en om eerlijk te zijn, mag je er alles mee doen zolang deze maar weer wit is als je weggaat.

1.0

Exposities

Mini Solo Expo by Eleonora Johanna Remmen – Noortje Remmen – 13 t/m 19 juni
A rose is a rose, is a rose, is a rose.
Ik mis altijd iets, of dat nou in mijn dagelijks leven is, mijn kunst of in de wereld om mij heen. Dit missen zit voornamelijk in het gebrek aan diepgang, in het bijzonder de westerse nuchtere cultuur van Nederland. Ik mis het symbolisme, het bijgeloof, de diepgang. In mijn werk probeer ik een nieuwe cultuur te scheppen, om zo mijn gemis op te vullen. Vanuit het zichtpunt van de hopeloze romanticus ga ik op zoek naar elementen uit culturen uit andere wereld delen die voor mij an sich al tot de verbeelding spreken. Deze elementen breng ik samen in een techniek die als verzamelen of een collage maken kan worden gezien om zo mijn eigen cultuur te creëren. In het werk “A sign of a Rose” doe ik een ode aan de roos, de gedichten van Rilke en de vrouwelijkheid.

Transcend – Chantal van Lieshout – 6 t/m 13 juni
Searching for balance between maintaining our knowledge, our standards and values, the self we have made ourselves  V.S. transcending this self and letting it go to explore other perspectives, beyond the assumptions we make, the things we are used to.

Katinka Zonneveld en Chantal van Lieshout  – Alles Valt – 15 t/m 28 mei
Ik staar al uren naar mijn glas wijn.
Hef het glas te hoogte van mijn gezicht.
Laat het licht er doorheen spelen.
Ik draag vaak zwart, op zwarte kleding zie je de rode wijn vlekken niet.
Ik leef in een laagje tussen mijn dromen & gedachten en de wereld van al het ander, het tastbare.

Vien Slotema – ”August 19” (2017) – 19 april
De performance ‘’August 19’’ gaat over de hoop en kracht van moederschap. Zelf ben ik niet in verwachting en heb ik ook geen kinderen het is daarom meer een existentiële vraag: Wil ik wel ooit kinderen op deze wereld brengen? Zelf was ik opgegroeid met het idee dat de wereld wonderlijk en magisch kan zijn, maar dan groei je op en blijkt het leven meer tegenslagen te hebben. Als ik ooit een moeder zou willen worden, is het in mijn ogen belangrijk om niet de hoop te verliezen. En het wonderlijke waarin ik mijn kindertijd in geloofde weer deels terug te vinden. De keuze voor moederschap is eigenlijk niet zozeer letterlijk de keuze om een moeder te zijn, maar meer het moment dat je echt ja durft te zeggen tegen het leven. Dat je durft te geloven dat het leven altijd waardevol is, ondanks de zware momenten. Dat je durft te geloven in schoonheid en hoop en dit met volle overtuiging door kan geven aan anderen.

Janna van Welsem – Fysiek – 20 april t/m 12 mei
Ik ben Janna van Welsem, tweedejaars studente BEAR aan ArtEZ. Op dit moment ben ik vooral bezig met tekeningen en sculpturen van textiel. Mijn tekeningen gaan erg over het fysieke. Hoe voelt het fysieke, hoe zou ik dit uitdrukken? Ik probeer hier in mijn tekeningen achter te komen, door te denken in proporties. We kennen de met ons oog waarneembare anatomisch correcte proporties, maar hoe voelen wij die proporties? In mijn sculpturen ben ik ook bezig met het fysieke, maar abstracter en nog meer op een zoekende manier. Om mijn ruimtelijke werk meer te ontwikkelen ben ik op zoek gegaan naar een ruimte, om uit mijn (soms te kleine) atelier te stappen, om (tijdelijk) in een andere omgeving te werken, maar ook om te oefenen met exposeren. Zo kwam ik bij de kluis van Lokaal 72. Ik hoop een interessant proces te laten zien aan geïnteresseerden.
Marlolijn Linders – Pop-up-art-shop – juni/juli 2016
POSTER FLYER FRONT FLYER BACK